28.1.2017

TAVOITTEET VUODELLE 2017

Uusi vuosi ja sen myötä kaikki uuden vuoden lupaukset Mä en oo oikeestaan ikinä tehny mitään uuden vuoden lupauksia, ainakaan tosissani, enkä siis tee tänäkään vuonna. Mun mielestä ne ei vaan oikeestaan ikinä toimi tai mulla ei ainakaan toimisi. Kuitenkin joitakin tiettyjä tavoitteita mietiskelin itselleni jo ennen vuoden vaihtumista ja näihin tavoitteisiin pääseminen vaatii tietenkin niitä tekoja (eli vähän niinkuin niitä lupauksia) Mutta jotenkin asiaa on musta helpompi lähestyä niin että valmis tavoite on jo määritelty johon sitten tähtää. Nyt aattelinkin siis tulla listailemaan nämä mun tavoitteet teille tänne blogiin, joten here we go!

P1100495

Kouluun pääsy. Tää taitaa olla mun tavoitteista suurin. Nyt noin vuoden koulusta pois olon jälkeen ois hinku opiskelemaan jo aika kova. En millään haluis enää toista välivuotta "turhaa" hengailu aikaa kun ala jonne aioin hakea on jo tiedossa. Tää yks välivuosi oli kyllä erittäin hyvä asia ja opiskelumotivaatio on ihan erilainen kuin vuosi sitten esim ylppäreihin. Ja vaikka tää välivuosi onkin tähän mennessä ollut oikein kiva, hengailu ja töissäkäyminen on mukavaa niin kyllä sitä silti haluis päästä jo takasin koulunpenkille. Tähän tavoitteeseen pääsy vaatiikin sitten ihan hemmetinmoista työtä ja panostusta. Koko kevät on siis pyhitetty pelkästään tilastotieteen kirjoille ja aineistoille.

Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta. Näitten kautta sitten myös muutosta omaan kroppaan ja omaan fiilikseen kropasta. Mun ruokavalio oli viime kevään aikana jo ihan hyvä ja kilojakin lähti mutta kesän ja syksyn aikana ruokavalio repsahti sitten ihan täysin pyllylleen.. Samalla linjalla mentiinkin oikeestaan vuoden loppuun asti välillä kuitenkin vähän paremmin ja välillä huonommin. Kevään fiiliksestä ollaan kuitenkin otettu takapakkia aika reippaasti. Nyt oiskin tarkotus saada toi hyvä ja terveellinen, muttei liian tiukka, ruokavalio takasin kuvioihin. Lisäksi liikuntaa niin airobista kuin kuntosalitreeniäkin ois tarkotus saada mahdutettua viikosuunitelmaan aiempaa enemmän.

P9050007

Viisas rahan käyttö. Mä voin kyllä myöntää että oon aika lahjakas rahan käyttäjä haha. Aiemmin porukoilla asuessa asia oli kuitenkin hyvin erijuttu kuin nyt. Silloin rahaa ei mennyt oikeestaan mihinkään muuhun kun niihin omiin hankintoihin, joten muutaman shoppailukerran jälkeenkin rahaa jäi palkasta hyvin säästöön. Nyt omassa kämpässä asuessa tilanne on tietenkin toinen kun kaikki täytyy maksaa itse eikä pakollisten menojen jälkeen kauheesti jää rahaa tuhlattavaksi, varsinkin jos haluaa samalla vähän säästää. Viisaalla rahan käytöllä tarkoitan myös viisaampaa shoppailua. Vain sellaisia juttuja joita oikeesti tarvitsee, jotka on moneen eri asuun yhdistettävissä ja joiden käyttöikä ei rajoitu yhteen kertaan. Jos jotkut mut hyvin tuntevat lukee tätä ne miettii varmasti että mitä ihmettä oikeestikko?! :D

Blogin päivitys. Kaikki mun blogia vähänkin seuranneet varmasti tietää mitä tää kohta tarkottaa. Blogi on päivittynyt aina hyvin epäsäännöllisen säännöllisesti. Välillä on ollu pidempiäkin hiljaisia aikoja ja välillä sitten taas oon saanu raapustettua jopa muutaman postauksen kuussa.. Ei siis kovin kehuttava suoristus. Aina intoa tähän hommaan on kyllä ollut mutta aika ja aikaansaamattomuus on lähinnä ollu ongelmana. Tänä vuonna aioin kuitenkin yhdeksi isoimmista tavoitteista ottaa tän blogin, ja motivaatio on kyllä ainakin tällä hetkellä ihan huipussa tähän hommaan! Ja onhan tää tammikuun aikana tulleitten postausten määrä nyt jo aika paljon parempi ku viime vuonna yhdessäkään kuussa:D Hyvä alku siis blogivuodelle, toivotaan että samanlaisella tahdilla edetään pidemmällekkin tätä vuotta! 

P1100490

Saada enemmän aikaan ja olla tehokas. Tää kohta sisältyykin melkein kaikkiin edellä mainittuihin tavoitteisiin. Mä oon aika hyvä kuluttamaan aikaa en mihinkään. En ees osaa kertoo mitä mä sillon teen koska en vähän niinkun tee mitään. Puhelimella turhanpäivänen selailu sisältyy myös tähän kategoriaan. Tietenkin tälläset löllöhetket on välillä sallittuja ja tarpeellisiakin mutta ihan yleisesti näitä vähemmälle. Haluun käyttää mun päivästä tunnit tehokkaammin siihen suunniteltuun tekemiseen vaikka suunnitelmassa sitten oiskin hyvän sarjan tuijottamista Netflixistä.

Siinäpä taitaa olla mun vuoden 2017 tavoitteista tärkeimmät. Näidenkin toteuttamiseen menee kyllä jo hyvä tovi ja kaikki näistä vaatii jatkuvaa sitoutumista tavoitteeseen. Mikään näistä kun ei valitettavasti tapahdu yhdessä yössä ilman ponnisteluja. Empä ees muista millon tää kirjotuspuoli ois viimeks luistanu näin hyvin kun nyt, tekstiä kaikista aiheista synty ihan itestään ilman oikeestaan minkäänlaista suurempaa miettimistä ja pohtimista. Taitaa postaus kyllä ollakkin sen pituinen, joten ehkä hyvä lopetella tähän jos joku on tänne asti jaksanut lukea:D

Tää postaus oli aika erilainen kun mun yleiset postaukset ja haluisinkin kuulla teidän mielipiteitä siitä mitä tykkäsitte tän tyylisestä postauksesta?

2 kommenttia:

  1. Ilmeisesti psykalle haet! Mihin kaupunkiin? Mä haen nyt toista kertaa jyväskylään! �� Tsemppiä lukemiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo psykalle ja tänne Tampereelle haen nyt oikeestaan ekaa kertaa! Kiitos ja tsemppiä myös sinne!:)

      Poista